Marinka Maas fysiotherapie en orthomoleculair natuurgeneeskunde mijdrecht

MARINKA MAAS

Fysiotherapeut
Orthomoleculair therapeut
Natuurgeneeskundig therapeut 
kPNI-therapeut
Mindfulnesstrainer
ABO-therapeut (ademhaling, bewustwording en ontspanning)
Masseur

VISIE & WERKWIJZE

Visie

Evolutie van de mens - een complementaire visie
We zijn sinds het ontstaan van de mens (200.000 jaar geleden) genetisch weinig veranderd. Onze leefomstandigheden zijn echter de laatste decennia drastisch veranderd. Binnen de leefstijlgeneeskunde noemen we dit de "evolutionaire mis-match" > we worden er chronisch ziek van.


Leefstijlgeneeskunde is de geneeskunde van de toekomst.
DAY-1 past de kennis en inzichten uit deze nieuwe wetenschap toe in de behandelingen.

De therapie van DAY-1 is gericht op het structureel verminderen van de klachten op de lange termijn. Je krijgt kennis over het ontstaan van je klachten en hoe je dit proces kunt stoppen en mogelijk omdraaien. 

 DAY-1 gebruikt hierbij:

  • Fysiotherapie
  • Orthomoleculaire natuurgeneeskunde
  • kPNI-therapie

Werkwijze

DAY-1 werkt met een totaalaanpak
Voor een duurzaam effect is een gestructureerde, opbouwende en multi-disciplinaire aanpak noodzakelijk. Des te langer klachten bestaan, des te meer lichaamsprocessen er verstoord zijn. Dit is meestal niet binnen één sessie op te lossen. Na de intake wordt een schatting gemaakt van het nodige aantal afspraken. Afhankelijk van de duur en de ernst van de klachten, zal dat tussen de 4 en 12 keer liggen.

Binnen de behandeltrajecten wordt per persoon bekeken waar als eerste aan gewerkt moet worden. DAY-1 werkt niet met strak-omlijnde protocollen, maar levert individueel maatwerk. Ook het laten doen van laboratoriumonderzoek behoort tot de mogelijkheden. We brengen eerst in kaart wellke werkingsmechanismen er verstoord zijn in het lichaam. Hierna gaan we stapsgewijs aan de slag om deze te optimaliseren.

Door samenwerking met enkele leveranciers, kun je via DAY-1 korting krijgen op de aanbevolen suppletie.

OVER MARINKA

Zoek jij alles op één plek?

Ben jij op zoek naar een therapeut die op zoek gaat naar de oorzaak achter je klachten? Iemand die verbanden legt tussen de verschillende systemen in het lichaam? En vind je het ook prettig dat je op één plek terecht kunt voor al je vragen over voeding, beweging, ontspanning, ademhaling, suppletie en voor wat coaching & motivatie?

Fysiotherapie: "het jasje zat te nauw"

Na 8 jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben, gaf mij dit niet meer de voldoening waar ik naar op zoek was. Ik merkte dat ik veel breder keek naar de klachten waarmee mensen bij me kwamen, maar het was vaak niet mogelijk om hier op in te gaan. Soms door de beperkte tijd, soms door te weinig motivatie van de cliënt en soms door te weinig kennis aan mijn kant. Ik maakte een spannende keuze en besloot uit het keurslijf te stappen. Want, zo verwoordde iemand het laatst mooi: "het fysiotherapie-jasje zat te nauw en bood te weinig bewegingsvrijheid" (Peter van Burken, PsychFysio).

Studeren, ontslag & een praktijk

Ik startte de opleidingen orthomoleculaire therapie èn klinische psycho-neuro-immunologie nagenoeg tegelijkertijd, nam halverwege deze studies ontslag èn begon voor mezelf. Nog nooit had ik zoveel spannende dingen tegelijk gedaan, maar ik leefde helemaal op. Mijn motto werd geboren:


"One day or day one, you decide!"


En nu: zoeken, combineren... 

Gaandeweg heb ik mijn eigen specialisaties als integratief therapeut ontwikkeld. Integratief, omdat ik alle kennis uit mijn verschillende vakgebieden met elkaar combineer: ze worden geïntegreerd in het totale behandelplan. Voor elke cliënt die ik zie, stel ik een specifiek behandelplan op, omdat iedereen zijn eigen problemen heeft en een ander levenspad bewandelt.

 ...en specialiseren!

Als therapeut ben ik graag een specialist: je kunt naar mijn idee beter héél goed zijn in één of twee dingen, dan van alles maar een beetje weten. Mijn specialisaties zijn chronische gewrichtsklachten en lipoedeem. Hierboven zie je vanuit welke vakgebieden ik benader. Daarnaast volg ik de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op de voet en heb ik veel overleg met mijn collega José Wijnbergen-Abma (Master Evidence Based Pratice in Health Care i.o.)

En jij?

Heb jij het gevoel dat je iets wil veranderen om je klachten te verminderen? Ben jij er klaar voor om je door mij te laten begeleiden? Ben je, net als ik was, bereid om een aantal spannende dingen te doen en weer op te leven? Ben jij klaar voor jouw DAY-1?

Marinka Maas fysiotherapie orthomoleculair natuurgeneeskunde kpni

SUPPLETIE LEVERANCIERS

DAY-1 heeft een samenwerking met onderstaande aanbieders. Deze bieden kwalitatief hoogstaande, biologisch goed-opneembare supplementen. Voor cliënten van DAY-1 is er 10% korting op de aanbevolen suppletie. Dit wordt tijdens de intake besproken.

Bonusan suppletie
Energetica Natura Biotics
Cellcare supplements
nutriphyt nutalis suppletie
Vitakruid suppletie

OVER DE PRAKTIJK

DAY-1 helmstraat 55b mijdrecht

De praktijk bevindt zich in de Helmstraat, in het centrum van Mijdrecht. De lokatie is goed bereikbaar met de auto, parkeren kan 2 uur gratis met een blauwe schijf.

De ruimte is fris en modern ingericht en goed toegankelijk. In de behandelkamer maak ik gebruik van comfortabele fauteuils en indien nodig een behandelbank met een infraroodkleed voor extra comfort.

Plan een afspraak

Via onderstaande knop kun je direct zelf een afspraak in de agenda plannen.